online website

Chcem web! Čo ďalej?

Na založenie webovej stránky je potrebné mať nápad alebo tému, ktorú chcete prezentovať. Môže to byť napríklad odborná téma, vaše záujmy alebo zdieľanie informácií o vašej firme alebo organizácii.

Ďalším krokom je zvolenie a registrácia domény pre vašu webovú stránku. Doména je adresa, ktorú ľudia zadávajú do prehliadača, aby sa dostali na vašu webovú stránku. Doména by mala byť krátka, jednoduchá a ľahko zapamätateľná napríklad www.mastery.sk.

Po registrácii domény budete potrebovať webhosting. Je potrebné zvážiť akou kapacitou bude hosting disponovať nakoľko na jednom hostingu sú často uložené dáta pre web, databázu aj pre emaily zároveň. V prípade prezentačného webu s minimom podstránok postačuje 100MB hosting a však ten nestačí už v prípade ak chcete mať zároveň uložené na hostingu aj emaily. V takom prípade odporúčame rovno 1GB hosting. Ak sa jedná o web ktorý bude mať viacero podstránok, vlastné CMS alebo framework a email plánujete využívať na viac ako len občasné odpovede tak je pre vás vhodný skôr 5GB hosting. V niektorých prípadoch však nemusí stačiť ani to a vtedy odporúčame 10GB hosting prípadne si tiež môžete vyžiadať cenovú ponuku pre na dátové úložisko ktoré má kapacitu stovky GB.

Po zaregistrovaní domény a zvolení hostingu môžete začať pracovať na dizajne a obsahu vašej webovej stránky. Je dôležité zabezpečiť, aby dizajn bol príjemný pre oči a aby bol jednoduchý na použitie, aby návštevníci mohli ľahko nájsť to, čo hľadajú. Obsah by mal byť pútavý a prínosný pre vašu cieľovú skupinu. V prípade, že tvorba webu nie je vašou šálkou kávy, radi vám s tým pomôžeme. Neváhajte nás kontaktovať na info@mastery.sk.

Okrem toho, je dôležité zabezpečiť svoju webovú stránku proti hrozbám a rôznym formám útokov na web. Existujú rôzne nástroje a techniky, ktoré vám môžu pomôcť zabezpečiť vašu webovú stránku, ako napríklad SSL certifikát, dvojfaktorová autentifikácia a pravidelné zálohovanie. Každá doména na našom hostingu je automaticky vybavená SSL certifikátom a zálohovaná každých 12 hodín.

Na záver je dôležité mať na pamäti, že založenie webovej stránky je iba začiatok. Je dôležité pravidelne aktualizovať svoju stránku a zabezpečiť jej údržbu, aby bola stále aktuálna, dostupná a funkčná pre návštevníkov.