webmail

Webmail Mastery.sk

V prípade, že sa snažíte pristupovať k mailu zo zariadenia kde nemáte nastavený program na správu mailov ako Outlook či Thunderbird, môže vám pomôcť nástroj Webmail Mastery, ktorý umožňuje ľahko čítať, písať a posielať e-maily priamo z internetového prehliadača. V tomto článku vám poskytneme návod, ako používať Webmail Mastery na vašej e-mailovej adrese.

  1. Otvorte webový prehliadač a zadajte adresu mail.mastery.sk (alebo tiež ako alternatíva mail.vaša-doména.tld) do adresného riadku. Táto adresa vás presmeruje na prihlasovaciu stránku Webmail Mastery.
  2. Zadajte vaše prihlasovacie údaje, ktoré ste obdržali po zakúpení Mastery hostingu a ktoré taktiež nájdete v zákazníckej zóne Mastery.sk. Zvyčajne sa bude jednať o vaše užívateľské meno a heslo. Potom kliknite na tlačidlo „Prihlásiť sa„.
    webmail
  3. Po prihlásení sa zobrazí úvodná obrazovka, ktorá obsahuje vašu doručenú poštu. Na ľavej strane obrazovky sa nachádza zoznam priečinkov, kde môžete prechádzať vašu poštu. Stačí kliknúť na názov priečinka, aby sa zobrazil jeho obsah.
  4. Ak chcete napísať nový e-mail, kliknite na tlačidlo „Nový“ v hornej lište.
  5. Zobrazí sa formulár, kde môžete vyplniť adresu príjemcu, predmet e-mailu a jeho obsah. Po dokončení kliknite na tlačidlo „Odoslať„.
  6. Ak chcete správu presunúť do iného priečinka, stačí ju označiť a kliknúť na tlačidlo „Presunúť„. Zobrazí sa zoznam priečinkov, z ktorého si vyberte ten, do ktorého chcete správu presunúť.
  7. Ak chcete odstrániť správu, označte ju a kliknite na tlačidlo „Zmazať„. Zobrazí sa potvrdzovacie okno, kde potvrdíte, že chcete správu skutočne odstrániť.
  8. Na odhlásenie z Webmail Mastery kliknite na vaše meno v pravom hornom rohu obrazovky a potom na tlačidlo „Odhlásiť sa„.

Toto je základný návod na používanie webmailu Mastery.sk. Ak ste s e-mailovou schránkou nikdy predtým nepracovali, môže to byť trochu zložitejšie, ale radi vám poradíme.