php

Kedy použiť čisté PHP?

Webové stránky postavené na čistom PHP sú stále veľmi populárnou možnosťou pre malé webové stránky, ktoré nevyžadujú zložité funkcie a nevyužívajú veľké množstvo dát. Tieto webové stránky sú ľahké na zostavenie a údržbu, čo je pre mnohých ľudí výhodou. Okrem toho môže použitie PHP znamenať nižšie náklady a rýchlejšie načítavanie stránok, čo je pre používateľov veľmi dôležité.

Ak by sme si chceli predstaviť, ako by vyzeral súbor index.php pre webovú stránku napísanú v bootstrap, kde by sa generoval aktuálny čas pomocou PHP, mohol by vyzerať nasledovne:

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <title>Bootstrap a PHP</title>
  <link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.7/css/bootstrap.min.css">
</head>
<body>
  <div class="container">
    <h1>Aktuálny čas:</h1>
    <p><?php echo date('Y-m-d H:i:s'); ?></p>
  </div>
  <script src="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.7/js/bootstrap.min.js"></script>
</body>
</html>

V tomto príklade sme použili Bootstrap na vzhľad a štýl stránky, pričom sme sťahovali CSS a JavaScript súbory z vzdialenej služby. Dôležité je však poznamenať, že toto nie je optimálne riešenie pre veľké webové stránky s množstvom návštevníkov, pretože stiahnutie týchto súborov z vzdialenej služby môže spomaľovať načítavanie stránky.

Webové stránky postavené na čistom PHP sú vhodné pre malú skupinu webových stránok, ktoré nemajú vysoké nároky na funkcie a výkon. Pre väčšie webové stránky s veľkým počtom návštevníkov a náročnými funkciami sú lepšie riešenia, ako sú napríklad webové aplikácie postavené na frameworkoch, ktoré umožňujú efektívnejšie spravovanie dát a zdrojov.

V každom prípade je dôležité zvážiť požiadavky a potreby webovej stránky a vybrať najvhodnejšie riešenie. Pre malé webové stránky s nízkym počtom návštevníkov a jednoduchými funkciami môže byť PHP stále dobrou voľbou.