minecraft

Ako na Mastery hostingu založiť Minecraft server

Minecraft je jednou z najpopulárnejších videohier na svete a mnoho hráčov sa rozhodlo vytvoriť vlastné servere, aby si mohli zahrať so svojimi priateľmi. Ak chcete spustiť vlastný Minecraft server, je dôležité mať na to vhodný server. Jednou z možností je použiť mastery.sk hosting na ktorom môže okrem predinštalovaného PHP hostingu bežať čokoľvek iné – aj Minecraft server.

Prvým krokom je stiahnuť Minecraft serverový súbor z oficiálnej stránky Minecraftu. Na stránke si vyberte „Minecraft server“ a potom si stiahnite najnovšiu verziu pre váš operačný systém. Súbor sa bude nachádzať v ZIP formáte, takže ho musíte extrahovať do priečinka na vašom serveri.

Potom otvorte príkazový riadok alebo terminál na vašom serveri a prejdite do priečinka, kde ste extrahovali Minecraft serverový súbor. Potom spustite serverový súbor pomocou príkazu:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar nogui

Tento príkaz spustí Minecraft server s 1 GB pamäte. Ak chcete pridať alebo odstrániť pamäť, upravte čísla pred „M“ v príkaze. Nogui prepínač spustí serverový súbor bez grafickej používateľského rozhrania, čo znižuje množstvo pamäte, ktoré Minecraft server potrebuje.

Po spustení serveru sa vytvorí niekoľko súborov, vrátane server.properties. Tento súbor obsahuje množstvo nastavení, ktoré môžete zmeniť, vrátane názvu servera, počtu hráčov, ktorí sa na server môžu pripojiť, a mnoho ďalších.

Teraz by ste mali byť schopní sa pripojiť na váš Minecraft server a môžete umožniť iným hráčom pripojiť sa k vášmu serveru. V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať, radi vám v téme game hostingu pomôžeme.